Friday, January 22, 2010

Buat yg Tercayangg.....

haha n3 tak de kena mengena langsung dengan tajuk..
tapi maksud nya ade....

al-kisah aku ni sebenarnya tak seni langsung, tapi oleh kerana kisah 8 tahun yg lepas...
aku terpaksa rela terjerumus dlm kancah seni kretiviti ni.. hehehe

aku dah jadi minah bunga beb.. huhu
bulan 6 nnti adik aku kawen...
so aku n my sister yg sedang proses berpantang tengah gigih menyediakan preparation for her wedding..
kitaorg nk wedding ceremony yg sempurna utk die.. huhu
harap2 dia puas hati.. sebb dia ni buta seni.. kahkah klu harap die memang takde aper yg dia buat.. mcm masa tunang ari tu.. hehe

as long as dia happy, weoullls pun happi sangat....

nk tengok step2 pembuatan bunga telur tak... tema merah, putih n black worriors.. :D

riben hitam & merah as accesories...


riben putih & merah...


bunga stokin ...
bunga utama...


gubahan bunga2 kecik2 lak..
dicombinasikan bersama riben (kena bertentangan warna.. baru seri naik...)


ini juga a part of smaller flower...


yg ni lupa.. mesti ade lidi utk batang bunga telur n kain net utk sarung bunga telur...


utk langkah2 penjimatan..
beli manik n dawai.. deko sendiri for seri


bunga telur yg telah siap di combinasikan...


see senang je..
dah siap pun... 1 hari leh buat 22 batang bunga telur...
semua bunga telur ni aku wat masa last week kat kampung.. :)


pandangan sudut tepacak..
kahkahkah

k... sekian, aku nk kuar g makan ni..

8 comments:

Jawa a.k.a USERMODE said...

wah..terer terer. amik order tak? XD

Azalina M.Salleh said...

order.... hehehe kita buat suka2 je... setakat kawan yg minta tlg ade la...

Hidaya a.k.a IbuBalqis said...

za, adek ko yg mane kawen, yg pmpuan tue ker ?

boley la kalo ..anak aku nk kawen ( brape lame nk tggu ni kan) aku tempah kt ko erk...

Jawa a.k.a USERMODE said...

ahahaha... kalau larat then amik je lah order. at least bole gak kan tambah2 income. :P pastuh amik gamba sample byk,.. promote kat sume tempat2 shopping online. walla..~!! mesti best.

cik nurulain said...

ceih kreatif nye cik kak. bagus lah. sanggup ek wat demi ur sister.

CN tgk org buat mcm berminat tau. tp nanti bila time sndiri punya tak tau lah cmne...

hisham said...

azza...leh i tmpah dgn u x ????

Azalina M.Salleh said...

Hidaya : adik aku kan 3 je.. klu bongsu tu aku sekeh je kepala di.. spm pun tak lepas lagi ade hati..
adik aku yg bawah aku tu....

Azalina M.Salleh said...

en. jawa : cadangan yg baik tu...
tapi i takut i tak sempat nk siapkan klu amik tempahan... insyaallah klu pas habis my study blh kot.. ade gak cite2 nk bukak bisness.. tapi rezeki belum ade lagi..

CN : dulu i tak minat buat benda2 ni.. sekarang cam best lak...

Hisyam : u nk kawen bila.. roger i nnti i buatkan special utk u..