Friday, January 7, 2011

::: hikayat sehari si BURUH KASAR :::


kisah bermula di sebuah bandar.. di satu tempat yang tinggi.. 
(ceritera cite ni adalah gabungan beberapa hari.. )

- mereka yg begitu gigih menjalankan tugas demi masa depan dan sesuap nasi.. hinggakan waktu lunch pun gigih membuat kerje - 

- dan seorang lagi di waktu hening senja masih memikirkan tentang kerja...kerja..kerja.. dan kerja.. -
alamak ari ni melepas citer TIRAMITU..
 huhu :( 

- salah satunya ini...yang lain2 bnyk lagi.. tapi yg ni je sempat diambil, kata bz kan... -
* oh ye ni bukan prestasi saya tau.. tapi??? 
SOP tak siap lagi.. hishhh banyak nya keje.. huhu :'(

- bermacam2 dugaan yang terpaksa kami hadapi - 

- tapi kami tetap ceria bersama -
*** ape yang penting, kerjasama... kerjasama... *** 

- kan orang tua2 kata usaha tangga kejayaan... di mana ade jalan di situ ade kejayaan -
huhhhh berpeluh2 ketiak den, mesin binding ni leh lak dia wat hal.. 
last2 punch tu jadi mangsa sebagai penukul... amikkk ko.. 
tak pasal2 dak anuar tu terpaksa termenung tunggu kitaorang.. huhu


 
- alaaaaa si sawiyah tu bukan tolong menjahanamkan pun... saje menempel..hahaha cian cik nadia. tangan je masuk..hehe -

maaflah kualiti gambar yg tidak memberangsangkan kerana ade tangan yg kena parkinson ...haha habis gegar gambar.. hilang keayuan sy... 
oh ye masa ni perut sangat lpar.. sebb dah pukul 4 ptg kami masih tak makan lunch lagi.. 
huhu kreeeoook, kreeeoook, bunyi perut.. ade tak sesapa simpati.. tolong hantar makanan pada kami boleh.. hukhukhuk :''(

- aku persembahkan la jua cik nadia..sian lak takde muk dia dlam ni.. - 
oh yea dia kena stay smpai malam sebb mlm de meeting dan kami minta izin balik awal.. sebb tak larat sangat2 dah.. 

- ni la hasil2 nya menyebabkan mesin binding itu jahanam.. -

hehe dan berkat kerjasama kami bertukang.. akhirnya segala sisa2 itu berjaya di keluarkan... 
degedung, degegang... confirm pening orang2 kat bilik meeting bawah tu dengar kitaorg bertukang.. haha lantakla.. pedulik aper aku.. hehe
dah jadi camni.. satu masalah lagi.. weiiii!!!!!! saper nk bersihkan sampah ni.. hisshhh 

- boss tolong beri saya 1 PDA tahun ni.. gigih saya bekerja sebagai buruh ari ni.. - 

- closed up lagi... rapattttt..-

 so cleaner2 kat luar tu, sila siap sedia, anda mungkin akan rasa tergugat..hehe - 
saper kata saya tak leh multipurpose..hehe
saya la PA GM, saya la PA Chairman, saya la PA CEO... hahahaha giler kuasa dowhhh.. 
ok la sakit tengkuk la malam ni.. sebenarnya bnyk lagi nk citer.. tak pe la yg mana tak sempat nak story kat blog ni, aku abadikan di dalam ingatan ni.. hehe 
gnite.. sweet dream... slept tight.. 


berakhirnya hikayat sehari si BURUH KASAR... 

:) 









3 comments:

TAUHU TELUR SUMBAT UDANG said...

Laporan prestasi yg agak x de prestasi langsung..... mau dpt 3c... hehehe...

Azalina M.Salleh said...

ahak..... tak kisah dia dpt bper... janji kita dpt 1..kihkih
berangannnn seyyyy

Anonymous said...

Mandor yang Hebat : tahniah kpd anda AZALEA301. anda kelihatan hebat sbg CINDILELAH..