Wednesday, March 2, 2011

SABAH memories.. v.1

ehem...ehemm... tak tau nk mula camne..

juzt nk share n imbau semula kenangan percutian weoulls di SABAH on 11- 13 Feb 2011
Flight dr LCCT ( naik flight cos rendah je... everyone can flight... he3) ETD 21:15, ETA 23:30 lebih kurang la.. tak berapa nk ingat but around that figure la..
disertai oleh : en.Fizal (suami kpd Pn.sawiYah), Pn. SawIyAh (ofzmate gue), cu-N (ofzmate gue), KIRIn & SalwaNi (adik kpd SawiyaH) & Adam (peserta paling Cilik) ohhh lupe ade tambahan sorang.. K.NOOr (kak noor tiba lebih awal) ...

sampai je kat airport KK, Don (tokey kete sewa) dah menanti di Pintu Masuk Ketibaan Airport..
kedegang kedegung... g amik K.nOOr dulu.. kat Lavender Loudge 
hehe kat sini macam2 dah jadi.. GPS tak leh nk baca.. hahaha yea la mcmne nk baca tak setting lagi.. kena reset dulu baru leh jumpa SABAH nye kawasan.. nasib baik ade signboard, cari tmpat berdasarkan signboard je dulu.. dh smpai area tu baru tanya pakcik TEksi.. sumpahhhh aku tak fhm pakcik ni cakap SABAH pekat bahhhh... yg aku faham sebelah kedai warna oren.. kihkihkih at last alhamdullillah, sampai jugak... cian k.noor dah semamai2 dah... yea la time tu dah pukul 1 pagi.. maaf la kak noor...

meneruskan perjalanan ke LIKAS SQUARE CONDOTEL... ok fine!!!!!!!! tmpat yg penuh misteri..
tapi syukur bila dah smpai bumi semenanjung baru segalanya terbongkar.. fine!!!!!! kitaorg stay sini ..
bilik 1508 ..............


DAY 1 : Aktiviti 1
aktiviti pertama ke KOTA KINABALU PARK..k penceritaan tanpa penghayatan maka tak bermakna kan.. dedicated to all...we are presented.. hahaha tak de la layanzzz la gmbr dulu k

- Pintu Masuk ke Kota Kinabalu Park -

..dah niat nya pun sekadar berjalan2, so dtg jalan2 n amik gambr..
seyes sepanjang percutian ni gmbr saya tak banyk pun :( walaupun pd hakikatnya sy suka berphotoGedix... kihkih tak pela..
ambil gmbr ala2 mamarazzi pun saya suka... huhu
k let be cont....

.. atas ni kat Pondok Timpohon.. for those yg nk g hiking, kena register kat sini dulu..
ummmm i hope 1 day aku aku di puncak itu..

.. ni la transport yg kitaorg sewa.. sangat selesa n baru okeyssss...
ohh driver tu tak de la sewa.. driver tu ahli rombongan jugak..kihkih
don kata kat herney : "Herney aku bagi ko kete baru ini"
kihkihkih...

ni semua ahli rombongan kecuali en.fizal, sebb dia tgh borak2 dgn org kat bawah nun..
kat sini tmpt yg disediakan utk tgk gunung KK.. tapi sayang la
kabus tebal sangat..
tak nmpak puncak pun.. uhuhuhuuh


DAY 1 : Aktiviti 2

 pemandangan Pasar Tamu Kundasang...
cantik sngat pemandangan gunung ganang itu...

lepas turun dari KK Park.. weoulls singgah kat Pasar Tamu sat... tak beli aper sangat pun.. jejalan je..
hmm beli kuih 2-3 jenis..
aku tak beli pun, tak lalu...kihkih
tapi bila sawiyah makan murtabak dia sedap la plak..

 DAY 1 : Aktiviti 3

Hari pertama untuk aktiviti ke-3 ini kita akan melawat ke Dairy Farm..
atau dlm bahasa mudahnya ladang lembu....voooooooo
agak malang bg kami sebb waktu kitaorg sampai, diaorg tgh waktu lunch plak..
cisss terpaksa berpanas di luar pagar..
adalah setengah jam.. huhuhu sadis...

Lembu2 ini seperti anda berada di New Zealand... hehe

parking diluar Pagar...
nasib baik pemandangan hijau menyejukkan hati..

yeahhhh the Ladybird was here...

Peace No War...
jarang gmbr aku yg takde BACKGROUND belakang tu..
mesti ade.. haippppp

kan dah kata...
malang lagi.. .
nk masuk minum pun ofz dia tak bukak lagi.. haiyakkkkk

hah dapat pun masuk....
selain dari jual susu segar..
ade jugak jual TSHIRT yg Chumel ini...
tapi tak beli la..
sbb cam mahal.. cam tak berbaloi la plak..huhu
... pastu MENYESAL :( ...

 
settle minum susu dah gerak ke Destinasi seterusnya...
kitaorg lunch dulu.. lunch pun dh agak lewat sebenarnya..
lebih kurang kol 3 baru nk makan tghari..
LUNCH @ RESTORAN HIDAYAH...
betul2 berhadapan PASAR TAMU..

the journey was begin.....

DAY 1 : Aktiviti 4

seterus nya penjelahan diteruskan ke
Kolam Air Panas HOT SPRING...
perjalanan dari KK lebih kurang 1 jam
ehemmm bukan 20 minit yea.. kahkahkah



air terjun ni sngat cantik dan deras...
tapi tidak selamat untuk mandi & minum..
SUNGAI MAMUT namanya
ramai yg tersebut sungai MAUT.. :)

ni tempat utk mandi2 n rendam kaki..

gembira nya mereka ini..

seeee ade lagi "BACKGROUND" itu...


pas tu kitaorg terus balik n singgah kat Pasar Filiphina

then balik n..........

surprise..............


PINTU APARTMENT KITAORANG TERBUKA


jeng..jeng..jeng...
astarfirrullahalazim..........


Hanya ALLAH yang Maha Mengetahui.......



2 comments:

Nur Haslidya said...

apa yg jadik?? buat suspen je..cepat cite!

Azalina M.Salleh said...

aper ygy jadi???/huhuhuhu tunggu episod seterusnya... heheh ni pun aku amik masa sebulan nk update..kihkihkih bz la