Sunday, March 6, 2011

... SABAH memories... v2

hummm.. welcome to my blog... wahhhh suka ko aku nk sambung story sal SABAH trip ni...
ingat senang nk berblog ni.. mcm2 cabaran nya.. nk perah idea ni bukan senang.. tgh2 idea mencurah2 line berukband lak lembab nk MAM***...bersabar je la... 

ok masa n3 lepas kan ade bagitau yg kitaorg smpai depan apartment tetiba pintu bilik terbukak kan.. saper yg tak ngat baca n3 ni..makk aiii terkejut beruk masa tu.. ye la takkan pihak hotel sangat CARELESS kan.. mmg tak leh diterima akal.. tapi tak pe kita simpan dulu kisah misteri tu... 

sekarang kita hayati percutian yg indah2 di hari ke-2... segala plan telah di susun rapi.. sebelum bertolak keluar dr hotel, setting siap2 gps.. sebb hari ke-2 ni perjalanan akan menjadi jauh.. weoulls akan ke TIP of BORNEO... perjalanan mengambil masa kira2 3 jam perjalanan.. 

DAY 2 : Aktiviti 1

Hari ke-2 kitaorg g LOK KAWI dulu, sebb dia berhampiran dgn hotel.... kitaorg sampai dlam kol 8.30 pagi, tapi smpai 9.30 pagi tak jugak bukk2... adus buang masa... nasib baik ade makcik jual kuih pau yang sedap... huhu



hahaha sempat skodeng pasangan ni.. 
hah jgn nk marah aku, saper suh gedix depan kitaorg.. kahkahkah

bila rasa2 pasangan tu perasan terus wat2 amik gmbr dak adam ni..hehe

malas nk upload gmbr bnykk sangat.. 
actually tempat ni best.. bnyk binatang2 yang kita tak jumpe kat semenanjung ni
mcm probiscus monkey, merak, banteng.. mcm2 lagi lah.. 

DAY 2 : Aktiviti 2

habis seround kitaorg meneruskan journey ke TIP of BORNEO... 
pada yg tak tau leh google k.. heheTIP of BORNEO tu terletak di daerah KUDAT...
dipenghujung MALAYSIA.. tempat ni  mmg seyes sgt2 chantek kebabom.. terpegun.. 

nk menuju perjalanan ke situ, kita akan melihat pemandangan2 sawah, kmpung2... 
tido adalah 2-3 kali..hehe

merempuh jln sebegini kira2 13km..(klu tak silap la)
dgr kata tmpat ni keras yea ker.. uhuhukhuhuk

korang tau ni aper.. ni tandas awam.. cu-N rasmikan..kihkihkih

ni rumah rehat yg ade.. amacam ade berani nk duduk sini.. 

nmpk tak gong kat tgh sana... ha tu la dia TIP of Borneo..jauh gak lak nk jln dr park kete...



yes!!! we was here.....

chantek kn... sebelah sana leh nampak Filiphine.. tapi aku tak nmpak..hehe

 


sempat singgah beli siput dr dak2 ni.. sempat lagi amik gmbr... hehe

balik dah jadi bingung..awat GPS ni hilang arah.. huhu 
MISTERI.. 

DAY 2 : Aktiviti 3

MISTERI berterusan bila kitaorg tak jumpe2 Restoran NelayanGPS ni bawak kitaorg kemana2 ntah.. 2-3 kali lalu jalan yg sama.. tetiba masuk lak lorong hutan mana.. last2 tak tembus.. waduh.. 


tindakan drastik perlu diambil.. berhenti singgah kat petro stationtanya la mamat yg keje sana.. ade lah 3-4 kali berhenti.. akhirnya sampai jugak.. kitaorg smpai masatu dah pukul 10.20 malam.. 
kitchen dah tutup okeysss.. beria2 kitaorg booking meja depan pentas, konon2 nk tengok persembahan diaorang.. tapi nk wat camne tak de rezeki kan.. nasib baik diaorg masih sudi terima n sudi masakkan utk kitaorg..

sedap-sedap giler makanan yg disediakanberbaloi2.. walaupun ade gangguan2 halus.. hehe
perut yg lapar alhamdullillah sudah berisi.. pulang ke hotel dengan hati yang riang... 

balik ke hotel.. 
OMG nape la GPS ni wat hal lagi.. siang2 elok je ko bawak kitaorg jalan tgh2 bandar, siap lalu2 roundaboout semua.. sal tgh malam je.. jln hutan jugak ko bawak kitaorg... 

sampai2 hotel je ade lagi kejadian... cis.... naper lak pintu ni tak leh baca kad kitaorg.. 
kitaorg dh letih ni. nk rehat.. terpaksa jadi guard duduk depan pintu..hehe





tak lama pastu pekerja hotel datang bukakkan pintu.. sangat pantas....
heybat... 
hihihi ok la stop sini dulu utk n3 kali ini... v3 kita sambung di lain acara... 
tadaaaa...






3 comments:

~Kirin Selama Perak~ said...

restoran nelayan guna psiko secara halus.
HAHAHA

THANK YOU ALLAH........ said...

Interesting sungguh cite anda ni yek.... heheheheh

Azalina M.Salleh said...

KSP : psiko last tu yg tak sanggup tunggu tu.. sebelum kusi meja diangkat, baik kita bla.. kihkih

cu n : menarik tertarik.. hehe