Thursday, March 17, 2011

...SeLamaT PengAnTin BaRu, SaHabat & perisTiwa pelik.....

minggu ni aku balik kampung
jumaat tu half day balik kampung naik bas je.. malas nk drive, sbb takut kete tu cam ade problem je..
bas kol 2.30 petang do that minta tolong kak wie antokan kat bustation, seksyen 17 je..
isnin pun i sambung cuti sebb ahad amik adik habis latihan PLKN...
rasa best sangat dapat rehat yang sangat cukup...

tapi.... yang tak best nya bila ade peristiwa yang tak menyeronokkan...
masa aku sampai, abah awal2 dah call bgtau lewat sikit jemput aku sbb ade kenduri doa selamat.. lepas kenduri kol 9 abah amik... so, sementara tunggu abah sampai abah suh lepak dulu kat tempat adik aku kerja kat pekan kampung aku tu..

oleh sebb kat sini tak sempat beli hadiah untuk si Sahabat yang nk kawen di esok harinya, saya pun singgah la kedai souvenier kat sebelah PASARAYA SAYANGKU tu..
mmg sy sedar sy lama giler kat dlm kedai tu.. habis tawaf kedai tu 5-6 kali, adalah 1 jam lebih kat dlam tu..
tetiba pekerja kedai tu tanya 'kak, kat luar tu anak akak ke... dari tadi dia tunggu akak kat luar'
aku pun dengan confident menjawab 'eh tak la akak belum kawen dik... "
adik tu terus bla... tetiba aku terfikir.. ehhhh pelik la pulak, so aku pun keluar la kedai tgk saper budak yang dimaksudkan.... NO BODY outside....
mmg tak de sorang budak pun.... sangat pelik ok.. tetiba aku rasa tak sedap hati n story kat cu-N & kak wie... bila sampai umah kak wie call, suh baca ayat kursi.. mandi2 bersih2 aku solat n baca yassin.. (lagilah aku seriauuuu....)
the end sepanjang aku kat kampung aku rasa tak sedap badan, badan rasa sakit2 n tido tak lena... hmmm harap2 takde kejadian2 yang tak diingini berlaku...

wahhh panjang lak story aku..sorry lah klu bosan nk baca, tapi aku suka nk citer.. hehe
n 1 lagi pengalaman gie umah kawen sesorang ok...hahaha sumpah tak pernah hidup aku g kenduri sesorang.. alamatnya dok makan bawak diri sorang, pengantin ajak makan sekali kat meja beradap tapi aku segan lah dah itu kan utk pengantin n keluarga pasangan.. tak mau la aku terhegeh2.. hehehe

tak  sempat nk amik gambar banyak.. so setakat ni je yang ada.. hehe tak bawak DSLR pun, sbb tu feel pun tak besar nk snap2 ni.. :)

"SELAMAT PENGANTIN BARU, Muzaiha & Nasrol - Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat"

ehhhh tetiba baru perasan... i ikut thema la... purple putih...
yessss i LIKE .....

chumel ko zai mekap.. ye la seumur aku kenal ko tak pernah nmpk ko make up ...
ye la ko tunang dulu pun aku tak tau...

but, u guys so sweet... TAHNIAH...


2 comments:

Putery farra said...

huhu...tumpang wish gak lah...To zai congrats yerk..sorry sgt2 aku x dpt datang...ada org tempah kek la..huhu....

Azalina M.Salleh said...

wahhh ko dah jadi bisneswomen kek ke fara.. tetiba rindu lak nk makan kek coklat ko dulu2 ... hehe