Monday, June 6, 2011

... JUMAAT yang Menguji ....



Dah 3 hari perap gambar ni.. sbb tgh fikir ape yang nk dicarutkan dalam entry ni.. kejadian berlaku pada jumaat yang lepas… fuhhh mmg Jumaat yang cukup menguji minda la… fizikal dan juga mental… sikit lagi dapat sakit mental…

Punya la 3 wanita ni gigih2 walking dari office menuju sebuah shoping complexs berhampiran, bukan untuk shoping okeysss, tapi utk tujuan2 kebaikan.. iaitu membayar HUTANG!!!! ... selama ni sy lebih senang untuk membayar bil2 yang ade di pejabat pos pada waktu lunch di hari Jumaat, mungkin sebb waktu rehat yang panjang lebih mudah.. tak perlu terkejar2.. tup2 sampi pintu depan Pejabat Pos kat PKNS tu ade tertampal notis DITUTUP @ jam 1.15 pm – 2.15 pm.. wahhhhh cam ne nk bayar hutang ni….walhal masa tu kat jam sy baru kol 1.10 pm.. huhu

So, takpe la terus g SACC sbb ibu kucing ngan ibu adam ade disana.. gigih lagi jalan ke SACC lak.. fuhhhh lencun keti rasanya.. demmmm tapi memikirkan pahala berjalan di bawah terik mentari pada waktu jumaat, perjalanan di teruskan.. masuk2 SACC je ade la selonggok buku2 novel... wahhhhh bestnya terasa kesejukannya... terus baca2 n rembat 2 buah novel...

Lepas dapatkan ibu kucing & ibu adam, decide nk lunch... n decide makan kat Pizza hut... smpai2 Pizza lagi 10 minit kol 2... fikir2 amik order semua dah pukul 2.. perut mmg dah lapar jgn cakap la...tp kitaorg order menu2 yang cukup ekonomi...  

Hanya meal ibu adam je sampai cepat...

menu ibu kucing n ibu adam adalah sama.. cabonara... sedap gak aku tengok...

Tango mango Ibu Adam... sedap gak rupanya, next time leh la order lagi...

Ingat kan total ni utk order 3 orang makan, rupanya ibu kucingnya menu tertinggal.. patutla nmpak murah giler.. huhu 

Inilah hasil rembatan terbaik aku di hari Jumaat..Yang bestnya seumur aku kenal aper itu novel aku tak pernah baca novel keluaran Fajar Pakeer... sekali baca2 sinopsis citer ni terus rembat bukan 1, tapi 2 novel... makkk aiiiii dengan reje RM44.90 tapi ade 10% so hanya perlu bayar RM40.40...

cian Ibu Adam, lapar sementara tunggu menu kitaorang.. dia dh habis makan baru la menu kitaorg sampai...      LLL

The end, aku n ibu kucing hanya telan air liur... huhu sedihhhh
Kol 2.15 baru menu aku sampai... n menu cu-n sampi kol 2.30 pm klu tak silap..hehe cian cu-n...

comel kan kami..ahaks...ahaksss...

sekian.

xoxo,
nms


2 comments:

Mak Kucing........ said...

Nasib baik kita tergolong dlm org2 yg sabar..... makanan lambat sampai pun masih bleh senyum lagi kan.... :)

Azalina M.Salleh said...

aku je cu-n yg senyum.. ko masam tu..kihkih