Thursday, August 20, 2009

AKU DAH G DAH...

********
ok fine aku dah g klinik semalam....giler lambat wei...dah la ramai org, 2 jam aku tunggu utk jumpe doktor..walhal takde la ramai pun org...aku tiba kelinik angka giliran pesakit 195...n my turn is 202....tapi 2 jam kena tunggu can u imagine....
n tiba 1 saat dtg sorang kanak2 dlm umur 4-5 tahun g kaunter n tanye kat nurse tu...
"akak kenaper lama sangat ni..."
kahkahkahkahkah... kitaorg senyum2 je... n aku kategorikan kanak2 itu sebagai bijak...hehehe bagus dik..dah besar nnti leh jadi PM...membela nasib rakyat...hehe
yg best nye pas je adik tu sound kat kaunter, leh la pulak serve pesakit cepat... hehehe
my turn pun tiba....
doktor : sakit ape.. aku : ulser...sakit sangat nk bercakap pun dah tak boleh..
Doktor pun check la bagai... huhuhu pastu dr ckp kat aku...
"u punye ulser sangat banyak"
...dah bengkak mulut aku ni..memang la...die bg la ubat2 yg sepatutnya n aku tak baper nk suka..huhuhu
hmm sementara tunggu ubat...aku tgk ramai pesakit hari ni adalah kanak2 semua memakai topeng..bagus langkah2 keselamatan..tapi hati aku sayu gak sebb kanak2 yg sakit ni...
aper pun aku doakan utk mereka2 semua...
WALAUPUN SIAPA ANDA, SEMOGA DILINDUNGI TUHAN...DAN DIJAUHI DR BALA BENCANA... AMIN...

Ni salah satu ubat yg aku dapat... huhuhu..

**********

p/s : sementara tunggu Dr. perut aku berbunyi2 sebb sangat lapar..maklumlah aku makan bubur je lunch tu...

7 comments:

oranglidi said...

woohoo.. bagus la dah pegi klinik.

uih, banyak upenye ulser lu..

minum air banyak2.. dhla dekat2 nk pose ni .

++lupe nk bgtau. wa link blog nii.. boleh??

Redbloodsnow said...

oral aid tuh kan aza? bg z kan, oral aid lg mujarab dr bonjela..hehe

get well soon dear :)

azalea said...

resbloodsnow : a'ah oral aid..tapi dah masuk 3 ari pakai oral aid ni tapi tak hilang gak.. uhuksss :-(
tekak dah pahit dah..ni sejarah ulser mulut paling lama ni...uhuksss :-(

azalea said...

orang lidi : huhu kita dah terlebih2 minum dah ni.. silap2 air hujan pun kita minum...
sila lah links.. tq

kakuna_daisy said...

get well soon!! gud gurl..

hang nadim said...

salam...jalan jalan jumper blog u, nak pollow u lah, saya rasa badan u panas ni, kekurangan air kot. Selamat Berposo
terima kasih

azalea said...

cik kakuna... :aku memang guds girl..hahaha itupun dah puas kena leter..
hang nadim : tq..selamat puasa jugak utk u