Monday, August 24, 2009

hmm lama tak hupdate n3... sowi la atas sebab2 mood aku yg menghilang semenjak 2 menjak ni... maklumla sakit la kunun...hehe... dlm masa 3 hari macam2 benda terjadi kan... kadang2 bila sesuatu yg buruk terjadi baru kita sedar ade hikmah disebaliknya... firstly, ari ni insyaallah hari ke3 puasa...tak sabar nk tunggu friday.. nk balik kampung.. tahun ni la 1st time tak balik kampung sambut 1st day puasa dgn mak n ayah.. sahur n berbuka puasa 1st ramadhan aritu tepon mak.. cian mak sahur n buka sorang2...sebb ayah kena keje.. huhuhu.. gerammm sangat.. (ade adik bongsu sorang pun tak leh harap... siap aku balik nnti aku sekolah kan ko..) susah sangat ke nk temankan mak makan sahur n puasa...aku sedih sangat tau mak kena buka n sahur sorang2... isksss iskhsss... :-( second, weekand ni kita dpt berita yg betul2 mengemparkan... betul2 tak sangka.. betula kata org kan, setiap yg berlaku ade hikmahnya...n sekarang aku tau kenaper die buat aku mcm tu dulu.. rupa nya ini la muslihatnya.. seyes aku tak pernah berdendam.. n benda ni terjadi betul2 buat aku insaf...Bersyukur sekurang2 nya Allah masih buka ruang utk aku berfikir setiap kejadian yg berlaku disekeliling kita.. nota celah jari : giler aku tak tido malam just fikir benda yg jadi ni... mana die pergi yea

4 comments:

Redbloodsnow said...

a'ah tol tuh aza
setiap yg terjadi mmg ade hikmahnyer :) selamat berpuasa dear ^_^

azalea said...

yup... betul la tu...
ant. sedar @ tak je... lambat @ cepat je...kadang2 pahit jugak utk kita terima kan..
Selamat puasa for u 2 Dear....

kizuka nurul said...

aza jadikan la sebagai panduan hidup kita insan yg lemah nie...adakala kita tersasar dari landasan dan ade kalanya kita berada di landasan yg betul...moga kita dapat rahmat darinya di bulan yg penuh mulia ramadhan

azalea said...

hai kizuka...
betul kadang2 kita ni lemah mentafsir...bila sesuatu dah terjadi baru kita sedar... syukur Allah masih mahu selamat kan kita...
ramadhan kali ini betul2 meninsafkan kita..